Credit: McDonald’s

Located on Clark and Ontario in the city of Chicago, fast food chain McDonald’s has received a luxurious upgrade. What could be mistaken as an Apple store, its single-level structure has been designed with the environment in mind.

Commissioned by the team at Chicago-based firm Ross Barney Architects, the take-out store has been transformed into a clean, modern, industrial style space. Coined the McDonald’s Global Menu Restaurant, the special flagship store has been constructed as part of the new global headquarters for the company.

Designed to achieve LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certification, the store offers a garden planted with ferns and white birch trees, harvestable apple trees – planted on the kitchen roof – as well as communal tables, fitted out with wireless charging capabilities and ports.

In a corporate push to “make sustainability the new normal”, this may tease what will be expected for new stores to come. Explore the space below.

thoughts?