Located in the Chinese province of Zhejiang, the concrete museum has been structurally renovated by the team at Atelier Deshaus, a Shanghai-based studio, turning the industrial space into a textural artwork of its own. Within the cultural and creative sector of the Shamen Grain Depot, the building occupies a total space of 2,450 square metres, housing eight exhibition rooms across four floors.

Drawing inspiration from a brutalist style with references from the former Soviet Union, the artistic space creates an integration between interior and exterior, juxtaposed by the rough concrete and smooth silhouette of the building.

Visitors enter through the lobby which adjoins an external public square – available to host public events and houses a café and art shop. Further along, a spiral staircase leads to the exhibition spaces, all of which share spatial transparency, and the top floor offering guests a wide view of the surrounding mountain range. Explore the space below.

thoughts?